Videoserie ‘Falen in de sport’: Deel I

Anders Dielessen - Matthijs de Bruin

“Falen”, ‘Fouten maken”, “Innoveren” en “Experimenteren”. Het zijn termen die als een rode draad door het Frontrunnersprogramma lopen. Wij zien het zorgen van een cultuur waarin medewerkers ruimte en vertrouwen krijgen om nieuwe dingen te proberen namelijk als randvoorwaardelijk voor het versnellen en realiseren van de transitie in de sport.

De realiteit is echter dat er bij bijna alle sportbonden onvoldoende naar wordt gestreefd om deze cultuur werkelijkheid te maken. Persoonlijk loop ik hier ook met enige regelmaat tegenaan als Manager Innovatie bij de KNLTB: aan ideeën geen gebrek, maar de echte daadkracht en het vertrouwen om te proberen om ideeën tot werkelijkheid te maken ontbreekt toch vaak. We blijven net wat teveel binnen de gebaande paden en verschuilen ons achter zaken als ‘procedures’, ‘regels’, ‘beperkte middelen’ of ‘gebrek aan tijd’. Hierdoor is echte vernieuwing en innovatie zeldzaam, terwijl je door slim experimenteren toch méér stappen kan zetten dan je in eerste instantie denkt.

Om dit onderwerp bij meer werknemers in de sport te agenderen, hebben we een videoserie over dit thema gemaakt. We geven onze visie als Frontrunners, maar zijn ook in gesprek gegaan met een aantal bondsdirecteuren.

In deze eerste video schetsen we hoe wij nu tegen dit onderwerp aankijken en bieden we de eerste handvaten om zelf met dit onderwerp aan de slag te gaan:

 

Vind je dit thema interessant en wil je hier keer met mij of één van de andere Frontrunners over praten? Stuur ons dan een mailtje op info@nlsport-frontrunners.nl.

Comments (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*