Marthijn van der Wal

Marthijn van der WalFrontrunner Transformatie en change

Is: Coördinator Sportparticipatie bij de NTTB

Missie:

Verticaal zijn we in de sport allemaal tot op zekere hoogte goed georganiseerd. Maar horizontaal de dwarsverbanden zoeken en deze vorm van samenwerking durven aan te gaan zie ik als een grote uitdaging die steeds meer noodzaak lijkt te worden. Op welke vlakken kunnen we van elkaar leren en concreet elkaar versterken?!

Wat wil je leren

Hoe zien de verschillende (sport)organisaties er uit, welke culturen heersen daar, welke learnings kunnen we uit het bedrijfsleven min of meer kopiëren en toepassen in de sport? Sportbonden in beweging krijgen om tot dit inzicht te komen zie ik direct als de grootste uitdaging.

Leerzame fuck- up:

Mijn motto wat het oppakken van nieuwe initiatieven is: Just do it. Eén keer hebben we te snel en zonder genoeg draagvlak keuzes gemaakt om enkele nieuwe procedures in te voeren. De klant was wat de mind-set betreft nog niet zover als dat wij als organisatie waren. Resultaat: flop. De weg om de klant tot hetzelfde punt te laten komen was een stuk langer dan verwacht. Gewoontes of een cultuur veranderen bleek meer tijd in beslag te nemen dan ons lief was. Terug in de realiteit dus.