Gerrit Rietveld

Gerrit RietveldFrontrunner Projects en agile werken

Is: Projectleider bij de KNVB

Missie 

Beweging op gang brengen binnen de sportwereld, waarbij sportbonden, sportaanbieders, sporters en andere betrokkenen open staan voor vernieuwingen binnen het traditionele sportaanbod, ten gunste van het sportplezier en de ontwikkeling van sporters.  

Wat wil je leren: 

Kennis en ervaring opdoen op het gebied van nieuwe initiatieven, technologieën en werkwijzen die bijdragen aan transitie in de sport. 

Leerzame fuck-up: 

Bij de introductie van de voorgenomen veranderingen in het pupillenvoetbal was het doel om vanuit co-creatie, samen met verenigingen, invulling te geven aan zowel de definitieve inhoud van de wedstrijdvormen als het implementatieproces. Echter hebben we bij de eerste communicatie richting verenigingen de fout gemaakt door dit niet te benoemen en te benadrukken. Naast dat de voorgenomen veranderingen voor het gevoel van verenigingen uit de lucht kwamen vallen, hadden ze dus ook het gevoel dat het al een voldongen feit was. Wat uiteindelijk het proces van co-creatie enorm bemoeilijkte. Mensen staan namelijk best open voor verandering, maar niet als ze het gevoel krijgen dat het wordt opgelegd van bovenaf.