Goed fout

“Falen binnen de sportwereld”

Ik heb het goed fout gedaan…

Een inspirerende avond met pizza waarin fouten, mislukkingen en persoonlijk falen in de wereld van sport centraal staan, gecombineerd met een gezonde dosis humor! Met sprekers als Hans van Egdom, Gerrit Rietveld (KNVB), Thijs van Noorden & Gerard van Vliet (Topvolleybal Zwolle) en Cynthia de Jager (ING)!

Topsporters zijn dag in dag uit aan het trainen om te kunnen presteren op dat ene belangrijke moment. Ze besteden 90% van hun tijd aan het oefenen en experimenteren om hun kennis en kunnen te optimaliseren. Door fouten te maken, (soms zelfs letterlijk) te vallen en weer op te staan, zijn zij in staat om zichzelf continu te verbeteren en het beste uit zichzelf te halen. In verhouding ligt er veel minder nadruk (10%) op het resultaat. Voor topsporters is het leerproces dus essentieel om voor een langere periode tot de best mogelijke prestaties te komen.

De afgelopen periode zijn wij als Frontrunners in de sport ons gaan verdiepen in de werkcultuur binnen de sport. De cultuur binnen de sportbonden bleek voor ons al snel een cruciaal onderwerp én tevens een uitgelezen startpunt om de transitie in de sport verder te versnellen. Wij concluderen dat binnen de heersende cultuur de nadruk ligt op het eindresultaat van onze werkzaamheden. Een cultuur dus die ver af staat van wat gangbaar is binnen de topsport. Hierdoor is op te weinig plekken de ruimte om te experimenteren, te innoveren en hiervan te leren.

Kortom, hoogste tijd om eens een keer niet te kijken naar de succesverhalen, maar juist stil staan bij falen in de sportwereld!

De Frontrunners organiseren daarom op donderdag 17 januari 2019 een inspirerende avond, waarin fouten, mislukkingen en persoonlijk falen in de wereld van sport centraal staan, gecombineerd met een gezonde dosis humor.

Algemene informatie

Wanneer: Donderdag 17 januari 2019 van 19.00 – 21.30 uur

Waar: Papendal, kantoor NOC*NSF (Papendallaan 60, Arnhem)

Voor wie: Professionals in de sport (o.a. medewerkers sportbonden, NOCNSF)

Deelnemen?

Wil jij deze avond niet missen? Meld je dan snel aan!

Maaltijd?

Voor de mensen die een hapje willen mee eten, regelen we pizza’s. Als je dat wilt, zorg je dan dat je om 18.00 uur aanwezig bent.

Avondvoorzitter: Hans van Egdom

Hans van Egdom is gespecialiseerd in advies en procesmanagement met sport in de hoofdrol. Een procesaanpak werkt het beste bij verandering, innovatie en samenwerking is zijn overtuiging. Werkend vanuit de ambitie om de sport te versterken en sport optimaal te benutten voor de samenleving zoekt hij steeds naar de juiste en gedragen aanpak. Interactief werken, co-productie,´bruggen bouwen´ en een grote mate van betrokkenheid zijn kenmerkend voor zijn werkwijze

Sprekers

Thijs van Noorden & Gerard van Vliet (Topvolleybal Zwolle)

Gerard van Vliet Thijs van Noorden Thijs en Gerard zijn twee van de drijvende krachten achter het allereerste zelfsturende topsportteam ter wereld, namelijk Topvolleybal Zwolle uitkomend op het hoogste niveau in Nederland. Begin 2016 zijn we met deze reis begonnen. We weten niet

hoe de reis eruit zal komen te zien maar we genieten er iedere dag van. Iedere dag komen we nieuwe uitdagingen tegen waar we als team oplossingen voor vinden en waar we als team van leren.

Tijdens hun presentatie gaan ze in op de vraag:

Hoe ga je (of vooral niet) om met afhakers in een zelfsturend eredvisievolleybalteam?

Cynthia de Jager, Agile Transformation Coach bij ING

Cynthia de JagerCynthia de Jager neemt je mee in verschillende bijna-fuck-ups, learnings en hobbels in haar initiatieven om de wereld van de sport te verbeteren. In een aantal praktijkvoorbeelden vanuit de agile sportsponsoring door ING en haar bedrijf Cvolution legt ze uit hoe door kleine fuck-ups in een vroeg stadium latere grote fuck-ups worden voorkomen.

Gerrit Rietveld, projectleider nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen bij de KNVB

Gerrit RietveldNa 7 jaar in verschillende functies bij de KNVB vooral bezig te zijn geweest met het ondersteunen en ontwikkelen van amateurvoetbalverenigingen, ging Gerrit in mei 2016 aan de slag als projectleider nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Zonder al te veel projectleiders ervaring, aan de slag met een van de grootste veranderingsprocessen binnen de KNVB… als dat maar goed gaat.

In zijn presentatie neemt hij de deelnemers mee in de valkuilen waar hij met open ogen is ingetuind en de lessen die hij hiervan heeft geleerd.

Aarzel niet langer en schrijf je in voor de themabijeenkomst ‘Falen in de sport!’