Videoserie ‘Falen in de sport’: Deel III – Op naar een Institutional YES!

Wat is er frustrerender dan steeds ‘nee’ ontvangen op ieder vernieuwend idee wat je aandraagt in jouw organisatie? Vrij weinig! De Frontrunners zien we echter dat dit wel de realiteit is bij veel sportbonden. Deze mindset is te beschrijven met de term ‘institutional no’ en zorgt er mede voor dat de transitie in de sport langzamer gaat dan we zouden willen. We moeten daarom de omslag gaan maken naar een ‘institutional yes’! Alleen dan kunnen we de vernieuwing realiseren die nodig is.

De term ‘institutional yes’ is bekend geworden door het bedrijf Amazon. De CEO, Jeff Bezos, stelde enkele jaren geleden de regel in dat de standaard reactie op ieder idee “ja!” zou moeten zijn. Dit om nieuwe ideeën de grootste kans van slagen te geven binnen de organisatie. Managers die “nee” willen zeggen tegen een nieuw idee moeten hier een thesis overschrijven, deze thesis intern publiceren én verdedigen. In dit artikel lees je meer over de ‘institutional yes’ bij Amazon.

What you really want to do companywide is maximize the number of experiments you can do per given unit of time. — Jeff Bezos

In onderstaand filmpje geeft Frontrunner Marc een uitgebreidere toelichting op dit onderwerp!

Bekijk ook onze andere video’s over dit thema:

Videoserie Falen in de Sport – deel I

Videoserie Falen in de Sport – deel II

Daarnaast spraken we in oktober vorig jaar met zes directeuren van grote sportbonden over dit onderwerp. Lees het verslag van deze sessie nog eens terug, of bekijk de aftermovie:

Ook zijn we benieuwd naar sprekende voorbeelden. Heb jij recent nou echt een institutional no gekregen? Of ken je een plek waar de institutional yes volledig deel uit maakt van de cultuur van de organisatie? Dan willen we dat weten! Neem dus snel contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*