Videoserie ‘Falen in de sport’: Deel III – ‘Nee’ in de sportwereld

Wat is er frustrerender dan steeds ‘nee’ ontvangen op ieder vernieuwd idee wat je aandraagt in jouw organisatie? Vrij weinig! De Frontrunners zien we echter dat dit wel de realiteit is in de Sportwereld.

Deze mindset is te beschrijven met de term ‘institutional no’, in het onderstaand filmpje geeft Frontrunner Marc een uitgebreidere beschrijving over deze mindset.

In de ogen van de Frontrunners zorgt een institutional no’ er mede voor dat de transitie in de sport langzamer gaat dan we zouden willen. We moeten daarom de omslag gaan maken naar een ‘institutional yes’! Alleen dan kunnen we de vernieuwing realiseren die nodig is.

Alleen dit onderwerp adresseren is niet frontrunnerwaardig, wij geven je graag een paar tips waarmee de ‘institutional no’ cultuur binnen jouw organisatie kunt doorbreken:

  1. Innoveren is samenwerken: zorg dat je anderen er zo veel mogelijk bij betrekt. Op deze manier krijg je medestanders voor je idee en wordt het draagvlak binnen je organisatie groter.
  2. Ga te werk als een ondernemer. Ga eenvoudig en snel aan de slag met wat voorhanden is. Dus kom in actie maar begin met een kleine (kosteloze) pilot en laat je resultaten zien.
  3. Zorg dat je dezelfde taal spreekt als die van je baas. Meestal als je een baanbrekend idee hebt, is het moeilijk uit te leggen aan mensen die nog een andere mindset en taal hebben.

Meer tips lezen over veranderkracht? Neem eens een kijkje op: https://schoolofmavericks.com/hoe-zorg-je-dat-je-baas-ja-zegt/

Wij schreven meer over het thema falen, ruimte krijgen en een nieuwe mindset, bekijk ook onze andere video’s eens.

http://www.nlsport-frontrunners.nl/blogs/videoserie-falen-in-de-sport-deel-i/

http://www.nlsport-frontrunners.nl/blogs/videoserie-falen-in-de-sport-deel-ii/

Heb jij een sprekend voorbeeld binnen jouw organisatie? Heb jij recent nou echt een institutional no of yes gekregen? Dan willen we dat weten! Want alleen door goeie en slechte voorbeelden te delen kunnen we het verschil maken. Neem dus snel contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*