Videoserie ‘Falen in de sport’: Deel II

In deel 1 van de videoserie ‘Falen in de sport’ spraken we al over de noodzaak om de focus te verleggen van resultaat naar proces, de groeimindset en het gedrag dat nodig is om echt te vernieuwen.

De noodzaak om te vernieuwen binnen de georganiseerde sport is duidelijk, maar hoe kunnen we deze gedachte nu echt omzetten naar vernieuwing? De georganiseerde sport moet wendbaar en flexibel zijn om in te spelen op veranderende vraag van de doelgroepen, maar hoe kunnen we wendbaar zijn als de verantwoordingscultuur binnen de sport hier helemaal geen ruimte voor biedt? Een plan hebben is goed, maar de kaders en eisen die we vooraf stellen, mogen nooit een beperking zijn om in te spelen op verandering!

Hoe moet het nou anders? In deze tweede video geven we als Frontrunners aan wat er binnen de cultuur van de georganiseerde sport zou moeten veranderen om echt stappen te kunnen maken.

Vind je dit thema interessant en wil je hier keer met mij of één van de andere Frontrunners over praten? Stuur ons dan een mailtje op info@nlsport-frontrunners.nl.

Comments (2)

  1. Goed gedaan Frontrunners Anders en Matthijs! Heel goed verwoord, ‘You either win or learn’ is het motto om te kunnen innoveren!

  2. Goed bezig Matthijs. Dit is nu precies wat er bedoeld werd met ‘leren’ in de volleges van FSH !!! Leren gaat om ontwikkelingen en innoveren (enduring change of continue aanpassing). In je filmpje komt goed naar voren dat waarneer het systeem de parameters voor presteren eng formuleert en je hierop afrekent, dat er nauwelijks ruimte is om te leren! Dit is een vorm van ROTE – learning (= betekenisloos leren) is is vooral reproductief en nooit innoverend (discovery learning) Kijk nog maar eens naar het Spectrum !!! Falen is een mooie titel maar komt wel helaas uit het hoofd van de prestatiedenker en niet uit het hoofd van de procesdenker !! Kortom: goed beizg met de tranisitie. Ik ben trots op je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*