Ben jij de nieuwe Frontrunner?

Het NL Sport Frontrunners team

Denk je in kansen? Zit je boordevol goede ideeën? Wil je vaak sneller dan mogelijk is in je organisatie? Geloof je in de mogelijkheden van de georganiseerde sport? Wil je kennis verbreden, je netwerk uitbreiden én meedenken met relevante casussen in de sport? Daag jezelf uit en meld je aan als Frontrunner!

Na een succesvolle 1e editie van het Frontrunners programma start in september 2019 een nieuwe generatie Frontrunners.

De Frontrunners zijn een team van 8 tot 10 enthousiaste, ambitieuze en energieke professionals van sportbonden en NOC*NSF die naar eigen inzicht een bijdrage leveren aan de transitie in de sport. Vanuit NLsport* krijgen zij de opdracht om:

 1. De transitie te versnellen
 2. De transitiebeweging te verbreden
 3. De kennis, ervaring en netwerken van binnen en buiten de sportwereld met elkaar te verbinden

Hoe? Dat is aan de Frontrunners zelf! Het team bepaalt zelf welke thema’s, sprekers, organisaties, casussen, etc aan bod komen, maar heeft daarbij 3 verantwoordelijkheden:

Deze 3 verantwoordelijkheden vormen de bouwstenen van het programma. Gedurende het programma worden de Frontrunners begeleid door de projectleider van NLsport; Carlijn Mol.

Het Frontrunner programma

Het programma loopt van september 2019 t/m juni 2020. Gedurende die periode komt het team om de week op vrijdag bij elkaar. Op die dag worden kennissessies georganiseerd, organisaties bezocht, wordt de voortgang van het programma besproken, etc. Daarnaast moeten de sessies georganiseerd worden en is er tijd nodig om de kennis en inzichten te delen via blogs, vlogs, etc.

Investering

Het 1e jaar leert ons dat je in totaal gemiddeld 1,5 dag per 2 weken actief bent voor Frontrunners. De kosten voor het programma bedragen €3.000,- excl. BTW per deelnemer. Eventuele additionele kosten, zoals binnenlandse reiskosten, zijn ook voor rekening van de werkgever.

Een forse investering? Neem contact op met de Frontrunners van de 1e generatie en bespreek wat deze investering hen heeft opgeleverd of lees deze website door voor een inkijkje in hun belevenissen en inzichten. 

The next generation!

We zijn op zoek naar de volgende generatie gamechangers. Dus:

 • Ben je een ambitieuze professional van een bond of NOC*NSF?
 • Heb je affiniteit met de ontwikkelingen in het sportlandschap?
 • Zie je kansen om het sportlandschap te vernieuwen?
 • Heb je een open mindset en verbindend vermogen?
 • Ben jij degene die de transitie in de sport een stap verder gaat brengen?

Dan ben jij de Frontrunner die we zoeken!

Meld je aan voor de Frontrunners 2019-2020 door een mail te sturen naar carlijn.mol@nlsport.org. Geef meteen aan wat voor jou de kern van de transitie in de sport is én waarom het team 2019-2020 niet zonder jou kan. Vervolgens gaan we in een gesprek op zoek naar de juiste match. Blok vrijdag 6 september alvast in je agenda voor de kick-off van The Next Generation Frontrunners!

In short

 • Aanmelden vóór 22 juli 2019
 • Gesprek tussen 5 en 16 augustus 2019
 • Kick-off bijeenkomst op 6 september 2019
 • Kosten deelname €3000,- excl. BTW
* NLsport

NLsport is een samenwerkingsinitiatief van sportbonden en NOC*NSF en heeft als taak de transitie in de sport te stimuleren. NLsport denkt en handelt zo onafhankelijk mogelijk en vervult hierbij drie rollen: het aanjagen van de transitiebeweging in de sport, het verbinden van organisaties binnen en buiten de sport en het realiseren van projecten. In 2019 heeft NLsport 5 projecten die zijn onderverdeeld in de categorieën ‘innovatie’ (nieuwe dingen doen) en ‘optimalisatie’ (wat we doen, nog beter doen). Voor meer vragen over NLsport of de transitie in de sport in het algemeen neem contact op met Carlijn Mol via carlijn.mol@nlsport.org of 06-46191801.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*